Varkenshouderij

Nieuws 3829 x bekeken 4 reacties

Daan Somers weg als manager VIC Sterksel

Sterksel - Daan Somers is vlak voor het Paasweekeinde met onmiddellijke ingang gestopt als manager van het Innovatiecentrum Sterksel. Hij vertrekt zonder rancune en oriënteert zich op nieuwe mogelijkheden binnen en buiten Wageningen UR. De complexiteit en de stapeling van verantwoordelijkheden en taken zijn de belangrijkste reden om op te stappen. Han Swinkels, lector Duurzame veehouderijketens aan HAS Den Bosch heeft zijn functie op interim basis overgenomen.

Somers: "Je hebt het over het onderzoek, mensen aansturen, zorgen voor een goede kennisuitwisseling. Je moet contacten onderhouden met provinciale overheden, belangenbehartigers, het bedrijfsleven. Er verandert veel. We hebben te maken met het Topsectorenbeleid en de opheffing van het productschap. De provincies worden meer het uitvoerend orgaan van de landelijke politiek. De complexiteit neemt toe. Ik ben tot de conclusie gekomen in goed overleg met mijn leidinggevende Annie de Veer (directeur Animal Sciences) dat het voor mij ophoudt. Ik ga nu op zoek naar een andere functie."

In zijn schriftelijke verklaring geeft Somers aan dat hij zich door alle ontwikkelingen "onvoldoende kon focussen op acquisitie van commerciële activiteiten in combinatie met management, dat is waar mijn kracht en uitdaging ligt". Somers zegt verder met onmiddellijke ingang te zijn gestopt omdat hij een duidelijk keuze wil. "Op het moment dat je voor je zelf tot zo'n besluit komt moet je ook meteen de keus helemaal maken."

Somers was twee jaar manager van VIC Sterksel. Hij was de man achter het 'Partnership innovators van de varkenshouderij en varkensvleesketen' waar inmiddels meer dan 60 bedrijven deel van uitmaken.

Swinkels is vanuit verschillende functies bij Wageningen UR Livestock research in het verleden ook nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen op VIC Sterksel.

Laatste reacties

 • w v gemert

  Heeft hij ontslag genomen of is hij weggestuurd ?

 • Snel

  Jammer

 • anton1937

  Gewogen en te licht bevonden m a w een mislukkeling.

 • drikhend

  Beste Anton 1937 Uw uitspraak is niet naar behoren . Iemand die zijn functie niet aankan hoeft geen mislukkeling te zijn . Maar kan elders goed functioneren . Anders ga het zelf maar eens proberen . Waarschijnlijk is de vacature nog open . Veel succes bij uw sollicitatie .

Of registreer je om te kunnen reageren.