Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

China stopt import levende varkens uit VS

Peking - China zet uit voorzorg de import van levende varkens uit de Verenigde Staten stop.

China is bezorgd om de epidemie van PED die rondwaart in Noord-Amerika. China wil geen varkens meer importeren totdat de Amerikanen in staat zijn betere garanties te geven dat de te exporteren dieren gegarandeerd PED-vrij zijn. Een uitbraak van de ziekte in China kan grote gevolgen hebben. Momenteel staan de binnenlandse prijzen in China onder druk door overaanbod. een uitbraak van PED zou tot gevolg kunnen hebben dat er vraaguitval ontstaat met alle gevolgen van dien.

China importeerde vorig jaar 17.000 levende varkens uit de VS en 333.525 ton varkensvlees. De ziekte PED veroorzaakt ind e Verenigde Staten een productiedaling van zes tot zeven procent. De ziekte heerst ook in Canada, Mexico en enkele Zuid Amerikaanse landen.

Eén reactie

  • petit

    staan de prijzen onder druk in china????

Of registreer je om te kunnen reageren.