Varkenshouderij

Nieuws 3205 x bekeken 3 reacties

Beursprijs varkens stijgt met 8 cent

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs van vleesvarkens stijgt met 8 cent naar €1,59 per kilo geslacht gewicht. Daarmee klimt de varkensprijs naar het hoogste niveau dit jaar.

Na de forse prijsdaling in december herstelde de beursprijs in januari naar een niveau van €1,57 per kilo geslacht gewicht. De vondst van Afrikaanse varkenspest in Litouwen haalde plots een streep door het prijsherstel. De Russische importstop voor varkensvlees uit de EU die op de vondst van varkenspest volgde deed de varkensprijs 17 cent dalen. Een krap varkensaanbod zorgde echter in de loop van maart voor een kentering in de prijsvorming. De krapte mondde in week 12 uit in een bijna ongekend sterke prijsstijging van 13 cent in een week. Een week later werd dit weer voor een deel teniet gedaan, maar deze week zet de opmars opnieuw sterk voort.

Met 8 cent stijgt de beursprijs deze week ook sterker dan de prijzen in Duitsland. De Duitse slachterijen en de noteringscommissie van de Vereinigungspreis maakten woensdag een prijsstijging van 6 cent bekend.

Zowel de NVV als de verwachtingsprijs van de beurs gaan voor de biggen uit van een prijsstijging van €1,50 per stuk. Deze prijsstijging is het gevolg van een krap aanbod aan biggen en het toegenomen optimisme op de varkensmarkt.

Laatste reacties

  • groot boerdam

    op naar de 2 euro!

  • jordi 1455

    @grootboerdam het gaat in ieder geval de goede kant op.

  • koestal

    mengvoerprijs stijgt ook

Of registreer je om te kunnen reageren.