Varkenshouderij

Nieuws

Beursprijs varkens stabiel, biggen duurder

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens blijft voor de komende week stabiel op €1,59 per kilo geslacht gewicht. Ook de zeugenprijzen blijven onveranderd. Voor de biggen wordt een prijsverhoging voorzien van €1 naar €52 per stuk.

De Duitse Vereinigungspreis steeg eerder deze week nog met 2 cent naar €1,63 per kilo geslacht gewicht. De Duitse marktleider Tönnies volgde dit aanvankelijk met een prijsverhoging van 2 cent naar €1,63 voor levering op donderdag en vrijdag. Vandaag maakte het vleesconcern duidelijk dat de prijs voor levering op zaterdag en volgende week op hetzelfde niveau ligt als vorige week met €1,61 per kilo. Daarmee loopt het vleesconcern weer in de pas met concurrent Vion Nord die de prijs woensdag al onveranderd liet op €1,61 per kilo.

De prijsontwikkeling in Duitsland wijst erop dat de slachterijen deze week nog gretig op zoek waren naar varkens. De komende twee weken denken zij hun slachthaken makkelijker te kunnen vullen omdat er slachtdagen uitvallen in verband met vrije dagen.

De biggenmarkt blijft in de greep van een krap aanbod. Dit heeft tot gevolg dat de prijzen verder stijgen. De handel rekent op een prijsstijging van €1 naar €52 per stuk. De noteringscommissie van de NVV voorziet eenzelfde stijging en verhoogde haar notering naar €52,50 per big.

Of registreer je om te kunnen reageren.