Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Beursprijs varkens meer omlaag dan Duitse notering

Zoetermeer - De beursprijs voor geslachte varkens daalt voor volgende week met 4 cent naar €1,55 per kilo.

Daarmee daalt die notering meer dan de varkensprijzen van de Duitse slachterijen. Die haalden afgelopen woensdag 3 cent van hun prijzen af. Die kwamen daarmee op €1,58 per kilo.

Varkenshandelaren verlagen hun beursprijs voor levende varkens wel in lijn met de Duitse slachterijen met 3 cent naar €1,23 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is volgens de slachterijen ruim voldoende voor het beperkte aantal slachtdagen. In Duitsland valt Goede Vrijdag en Tweede Paasdag als slachtdag uit. In Nederland is alleen de laatstgenoemde dag geen werkdag.

Door de daling van de varkensprijzen is er een eind gekomen aan de stijging van de biggenprijzen. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders en de beurs noteren voor volgende weke onveranderd op respectievelijk €52,50 en €52,00 per stuk. Het aanbod van biggen neemt langzamerhand toe, terwijl de export naar Spanje afneemt. De traditionele voorjaarsopleg van biggen voor het afleveren van vleesvarkens in het komende toeristenseizoen in dat land is voorbij.

Laatste reacties

  • niet

    fijne pasen!!!!

  • Ad7

    De NVZ heeft de vleesvarkensprijzen extra verlaagd, we mogen nog blij zijn dat ze de biggen niet duurder hebben gemaakt!!

Of registreer je om te kunnen reageren.