Varkenshouderij

Nieuws 1493 x bekeken 3 reacties

Vion wint in Duitsland terrein op Tönnies

Damme - Het Duitse varkensvleesconcern Vion Nord heeft vorig jaar terrein gewonnen op zijn concurrent Tönnies op de Duitse inkoopmarkt voor vleesvarkens. Dat blijkt uit cijfers van de Duitse organisatie van varkenshouders Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands (ISN).

Vion Nord slachtte vorig jaar 9,6 miljoen vleesvarkens volgens de ISN. Dat zijn er 700.00 stuks, ofwel 7,9 procent, meer dan in 2012. Bij Tönnies bleef het aantal varkensslachtingen vorig jaar gelijk ten opzichte van 2012 op 15,0 miljoen.

Naast Vion wist ook Westfleisch, de op twee na grootste slachter van Duitsland, zijn marktaandeel vorig jaar wat te vergroten. Het bedrijf verwerkte 7,41 miljoen vleesvarkens. Dat is een stijging met 100.000 stuks, ofwel 1,4 procent. Vogler in Luckau realiseerde de grootste stijging (plus 13,9 procent naar 2,3 miljoen). Alle Duitse slachterijen verwerkten vorig jaar 58,8 miljoen vleesvarkens. Dat zijn 450.000 stuks, ofwel 0,8 procent, meer dan in 2012.

Laatste reacties

  • boerkebrabant

    nou, dat is nog eens goed nieuws, ga zo door, en probeer in nederland ook maar weer war marktaandeel terug te winnen.

  • boerkebrabant

    derk, als ik op pve kijk zij er vorig jaar geen 50 miljoen varkens geslacht in duitsland, dan vraag ik me af hoe jij op 58 miljoen komt?

  • sturk

    Wat heeft , dat gekost terrein winnen op Tönnies, die strijd hebben ze allang verloren. Tönnies richt zich op dit moment veel meer op het buitenland. De sanering , die nu in Duitsland door Vion wordt gevoerd is helaas 10 jaar te laat. Een koffiebaas moet het nu gaan doen hoe krijg je het bedacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.