Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Vion sluit slachterij in Duitse Lingen

Düsseldorf - Vion schrapt zijn slachterij in het Nedersaksische Lingen, niet ver van de Nederlandse grens met Overijssel. Daarvan heeft het concern vandaag medewerkers, afnemers en leveranciers in kennis gesteld. De sluiting moet zo snel mogelijk plaatsvinden, waarschijnlijk al per 30 april.

Reden voor de maatregel is dat het bedrijf in Lingen al sinds 2008 met steeds verder oplopende rode cijfers kampt. In dat jaar verloor Vion Lingen een belangrijke afnemer. Het aantal wekelijkse varkensslachtingen zakte als gevolg daarvan met 30 procent naar nog slechts 12.000 in 2013. Per jaar heeft het bedrijf in Lingen in die periode meer dan 1 miljoen euro verloren.

Pogingen om de slachterij uit het slop te trekken door de werving van aanvullende exportorders hebben geen soelaas geboden. Daar komt nog bij dat de varkensleveranties ook onder druk kwamen. "Het wekelijkse aantal door Nederlandse bedrijven vlakbij de Duitse grens geleverde varkens daalde met meer dan zesduizend  in de afgelopen jaren," aldus Vion, dat wel in deze sterke regio actief blijft. Het concern heeft in Nedersaksen ook een slachterij in Emstek, ten oosten van Cloppenburg. Daar kunnen 70.000 varkens per week aan de haak worden gebracht en dat is de omvang waarmee het concern kan concurreren op de internationale vleesmarkt, zo licht Vion toe. Een belangrijke concurrent van het Nederlandse concern in de regio is Danish Crown die een grote slachterij heeft in Cappeln. In Lingen gaan door de sluiting van de slachterij 104 arbeidsplaatsen verloren.

Laatste reacties

  • fire

    Is dat het enige wat ze kunnen?de boel saneren tjonge jonge jonge

  • fire

    De concurrentie draait gewoon door,hoor je niks over, zeker te grote broek aangetrokken die VION directie..

  • sturk

    Dat saneren hadden ze tien jaar terug moeten doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.