Varkenshouderij

Nieuws 1105 x bekeken 1 reactie

Vion investeert 1,5 miljoen euro in slachterij Bad Brandstedt

Boxtel - Vion gaat 1,5 miljoen investeren in de slachterij van Bad Bramstedt. Door deze toezegging te doen aan de minister van landbouw en milieu van Sleeswijk-Holstein mag de runderslachterij die sinds vier weken stil ligt weer open.

De slachterij lag stil na een doorzoeking waarbij de administratie in beslag werd genomen. Het bedrijf werd verdacht van misstanden bij het verdoven en verbloeden van de runderen.

Vion heeft verder garanties af moeten geven dat het conform de hygiëne-eisen en dierenwelzijnsregels werkt. De slachterij wordt uitgerust met de meest moderne verdovingsbox met video-apparatuur. Tot het zo ver is, wordt de slachtsnelheid verlaagd en worden verdovingen van de runderen op video vastgelegd.Twee onafhankelijke experts moeten toezicht houden en vaststellen dat het slachten diervriendelijk gebeurt.

Nadat het bedrijf vier weken gelden stil werd gelegd, wees Vion er op dat de toezichthouders van de keuringsdiensten nooit enige misstand hadden vastgesteld. Vion dreigde zelfs met een rechtszaak om te bereiken dat het bedrijf weer vrij zou worden gegeven. "Het heeft veel moeite gekost om met het ministerie van landbouw in gesprek te komen", zo meldt woordvoerder Marc van der Lee van Vion. "Deze toezeggingen waren voor ons op dit moment de enige mogelijkheid het bedrijf weer open te krijgen." Hij denkt niet dat andere slachterijen van het bedrijf tegen soortgelijke problemen aan kunnen lopen.

Van der Lee meldt verder nog dat het bedrijf de afgelopen weken veel steun en support heeft gehad van het Bauernverband, klanten en medewerkers.

Eén reactie

  • Jaap39

    Wanneer beginnen we alle slachtkoeien naar Duitsland te sturen dan zijn we ook eens van die hypocriete discussies in Nederland af. Jammer voor de werkgelegenheid maar ach, gaan we gewoon naar de sociale dienst voor een uitkering. ?...

Of registreer je om te kunnen reageren.