Varkenshouderij

Nieuws 5101 x bekeken 6 reacties

Varkensprijs herstelt buitengewoon sterk

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs van vleesvarkens stijgt met 13 cent naar €1,54 per kilo geslacht gewicht. Daarmee vertoont de varkensprijs een buitengewoon sterk herstel.

Met de forse verhoging volgt de beursprijs de prijsontwikkeling in Duitsland. Eerder vandaag gingen de Vereinigungspreis en de noteringen van de Duitse slachterijen met 13 cent omhoog naar €1,60 per kilo. Daar stegen de prijzen tot net boven het niveau dat in januari werd bereikt. De prijsval als gevolg van de Russische grensblokkade is daarmee teniet gedaan.

In Nederland is de prijsval nog niet helemaal ongedaan gemaakt. De beursprijs reikte eind januari tot €1,57 per kilo geslacht gewicht. Het verschil is nu teruggebracht tot 3 cent, terwijl twee weken geleden nog een gat was van 17 cent per kilo. De prijsval van de beursprijs in Nederland was daarmee groter dan de prijsdaling van 14 cent in Duitsland.

De forse verhoging van de varkensprijs draagt ertoe bij dat ook de biggenprijs weer wat omhoog gaat. De noteringscommissie van de beursprijs voor biggen rekent voor de komende week op een prijsstijging van €1. De biggenprijs komt daarmee op €47 per stuk. De biggenprijs van de NVV is ook met €1 verhoogd en komt daarmee op €49 per stuk.

Laatste reacties

 • eenvoudige boer

  Kijk, als dadelijk de grens naar Rusland weer opengaat kunnen we mooi doorstijgen naar 2 euro.

 • Snel

  we missen nog € 0,25 wat we hadden voor de Russische importban hadden we nu op € 1,88 gezeten

 • ikkethuis

  Vraagje waar gaat het vlees nu dan heen wat voorheen naar rusland ging . Toch raarals er nu na enkele weken al een tekort is.

 • steenbok1

  ikkethuis, er is al 1 jaar geen overvloed ( misschien wel tekort ) aan varkens

 • w v gemert

  Waarschijnlijk is de prijs teveel gezakt de afgelopen weken.

 • petit

  diepvries goedkoop gevuld.....

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.