Varkenshouderij

Nieuws 2919 x bekeken 3 reactieslaatste update:22 mrt 2014

Varkensprijs omlaag, biggenprijs omhoog

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens is vrijdagavond met 4 cent verlaagd naar €1,50 per kilo geslacht gewicht. Voor de biggen rekenen de handelaren echter op een prijsstijging van €1 in de komende week. De beursprijs voor biggen komt met deze verhoging op €48,50 per stuk.

De prijsdaling van 4 cent bij de varkens doet een deel van de forse prijsverhoging in de afgelopen week teniet. Vorige week werd de varkensprijs nog met 13 cent per kilo verhoogd. De Duitse varkensslachters gaven woensdag al het sein tot lagere prijzen door voor varkens die op woensdag werden geleverd een 5 cent lagere prijs af te geven. Deze lagere prijs wordt in de nieuwe afleveringsweek voortgezet.

Op de biggenmarkt blijft het aanbod krap. Dit resulteert in stabiele tot iets hogere prijzen. De handelaren achter de beursprijs rekenen op een prijsstijging van €1 per stuk. De NVV maakte eerder op vrijdag een stabiele prijs bekend van €49 per stuk.

Laatste reacties

  • koestal

    weer een jojo

  • krulsaart

    Jojo betekent week later weer omhoog!

  • BW

    Maar goed dat de beurs, en niet de NVV, de biggenprijs heeft verhoogd. Als de NVV dit had gedaan waren er vast al 20 reacties hier geschreven. Nu de beurs dit doet blijft het lekker rustig hier op het forum.

Of registreer je om te kunnen reageren.