Varkenshouderij

Nieuws 1170 x bekeken

Vals alarm varkenspest Schotland

Edinburgh – Twee varkens uit Schotland die verschijnselen vertoonden die lijken op Afrikaanse varkenspest blijken de ziekte niet te hebben. Dat is uit verdere onderzoeken gebleken.

De dieren kwamen van een varkenshouderij in het noorden van Schotland, maar waren helemaal naar Zuid-Engeland vervoerd om daar geslacht te worden. In de slachterij constateerden controlerende dierenartsen de verschijnselen, waarna ze de diergeneeskundige dienst AHVLA inschakelden. Die constateerde uit verdere onderzoeken dat er geen besmetting was, maar heeft de varkenshouderij voorlopig wel onder restricties geplaatst, totdat de resultaten van een tweede onderzoek bekend zijn.

Het varkensschap BPEX heeft waardering uitgesproken voor het snelle handelen van de dierenartsen en de varkenshouders opnieuw opgeroepen tot extra waakzaamheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.