Varkenshouderij

Nieuws 453 x bekeken

VS exporteert meer varkensvlees

Washington - Varkensslachterijen in de Verenigde Staten (VS) exporteerden in januari bijna 192.000 ton varkensvlees. Dat is 2,6 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

Mexico bestelde 9 procent meer Amerikaans varkensvlees met 60.000 ton en is daarmee veruit de belangrijkste afnemer van de VS. Naar Rusland ging nog nauwelijks varkensvlees uit de VS met 986 ton. In de eerste maand van 2013 lag die hoeveelheid nog op 3.300 ton. Twee bedrijven van Smithfield zouden sinds maandag varkensvlees naar Rusland mogen exporteren. Daardoor zou de export van de VS naar Rusland flink kunnen toenemen, omdat de EU aan dat land geen varkensvlees meer mag leveren. Vertegenwoordigers van de VS hebben een bezoek van een Russische veterinair aan Amerika voor de beantwoording van de laatste open vragen afgezegd. Daardoor is de uitvoer naar Rusland nog niet op gang is gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.