Varkenshouderij

Nieuws 1080 x bekeken

ISN oneens met V-prijs op woensdag

Bamberg - De Duitse varkenshoudersbond ISN is het niet eens met de aangekondigde verschuiving van de bekendmaking van de Vereinigungspreis naar de woensdag. De ISN vindt de woensdag te vroeg om een goede betrouwbare notering af te kunnen geven. Ze vreest dat een woensdagnotering nog veel vaker zal worden omzeild door de slachterijen dan een notering die op vrijdag wordt bekendgemaakt.

De slachterijen zullen vaker een eigen 'Hauspreis' vaststellen en toeslagen op de noteringen zullen uit de hand lopen, zo vreest de ISN. De ISN stelt verder dat marktimpulsen meestal in de tweede helft van de week voorkomen. Door op woensdag te noteren kan daar niet meer op worden ingespeeld. De notering wordt daardoor minder accuraat en weerspiegelt de markt minder goed.

De ISN pleit voor een notering die dicht op de markt zit en stelt verder dat ze niet kan instemmen met een notering die juist verder weg beweegt van die markt. Volgens de organisatie staat zij in deze opvatting niet alleen. De vakbond zegt veel bijval te krijgen in haar opvattingen van boeren, handelaren en ook uit de slachterijwereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.