VarkensNieuws

Hilckmann houdt notering gelijk; NVV verhoogt

Nijmegen – Slachterij Hilckmann houdt zijn varkensnotering voor de komende week gelijk. Het bedrijf volgt niet de Duitse verhoging van twee cent. De NVV verhoogt zijn notering voor vleesvarkens met drie cent naar € 1,43. De noteringscommissie baseert de verhoging op een krap aanbod van varkens.

In Duitsland is deze week een krapte ontstaan aan varkens die nu leidt tot een verhoging van de varkensprijs. Of die krapte ook op lange termijn blijft bestaan is de vraag.

Zegslieden in de slachterijwereld kijken met opgetrokken wenkbrauwen naar de verhoging van twee cent die Tönnies en de Vereinigung vrijdag bekend maakten in Duitsland. De vleesverkopen lopen niet best en er wordt veel ingevroren. Er is op korte termijn geen zicht op heropening van de Russische markt. Nederland heeft relatief waarschijnlijk meer last van de Russische importstop dan Duitse bedrijven.

De moeilijke situatie zal nog wel even duren. Het dalende prijsniveau in de EU maakt wel dat andere afzetmarkten op langere termijn bereikbaar worden. Er kunnen dan nieuwe evenwichten ontstaan. Op de korte termijn is er weinig kans op een structureel herstel naar een gezonde marktsituatie met een goede prijsvorming.

Beheer
WP Admin