Varkenshouderij

Nieuws 1070 x bekeken

Franse varkenshouders: stop prijsval

Rennes – De varkenshouders in Bretagne, het belangrijkste gebied voor de intensieve veehouderij in Frankrijk, eisen dat de Europese en Franse autoriteiten er alles aan doen om het Russische embargo op varkensvlees zo snel mogelijk ongedaan te krijgen en zo de prijsval van varkens te stoppen.

''De prijzen zijn in een duizelingwekkend tempo gedaald en dat is onhoudbaar voor de varkenshouders'', aldus een verklaring van de regionale boerenbonden. Zij wijzen erop dat de slachthuizen en vleesbedrijven in Frankrijk al eerder bij de Europese Commissie hebben aangedrongen op een snelle oplossing 'om een al sterk verzwakte sector niet verder in gevaar te brengen.' De Bretonse varkenshouders vragen zich daarbij wel af 'of het Russische embargo nu alleen verantwoordelijk is voor de sterke en achtereenvolgende daling van de prijzen die de boeren ontvangen'.

Of registreer je om te kunnen reageren.