Varkenshouderij

Nieuws 1825 x bekeken

Duits varkensaanbod daalt snel

Bonn - Duitse slachterijen kregen afgelopen weken veel minder vleesvarkens aangeboden dan een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE).

Tussen week 10 en 11 daalde het Duitse vleesvarkensaanbod met 39.000 naar 953.000 stuks. Dat aantal lag vorig jaar in diezelfde weken nog ruim boven 1 miljoen. Het BLE heeft voor deze week nog geen cijfers over de Duitse aanvoer van vleesvarkens. Duitse slachterijen gaven vorige week vrijdag aan dat hun aanvoer zeer krap was. Daardoor verhoogden zij hun varkensprijzen toen met 13 cent naar €1,60 per kilo. Inmiddels hebben zij daar weer 5 cent afgehaald, omdat de aanvoer plotseling sterk is gestegen door de forse prijsstijging. Duitse vleesvarkenshouders wilden hun dieren eerder afleveren dan op de normale leeftijd om te profiteren van de prijsverhoging. Bovendien leverde varkensvlees begin deze week zo'n 8 tot 9 cent per kilo meer op dan bij aanvang van vorige week. Dat is 4 tot 5 cent te weinig om de gestegen inkoopprijzen voor vleesvarkens te compenseren. Duitse slachterijen halen dat bedrag weer terug bij vleesvarkenshouders.

Of registreer je om te kunnen reageren.