Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Deense varkensleveranties op de terugtocht

Fredericia - De varkensleveranties in Denemarken lopen momenteel weer fors terug. Dat blijkt uit cijfers van varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter over de eerste twee maanden van dit jaar. In deze periode werden ruim 3,16 miljoen varkens geslacht ofwel ruim 207.000 minder dan in januari en februari vorig jaar.

De klappen vallen primair bij marktleider Danish Crown. De aanzienlijk kleinere concurrenten zoals Tican en Tönnies-dochter Slagteri Brørup boeken groei. De biggenexport hield de groeiende lijn vast. In totaal werden ruim 1,6 miljoen biggen afgezet in het buitenland, 100.000 meer dan in de eerste twee maanden van vorig jaar. Deze groei is volledig te danken aan de afnemers in Polen. De Duitsers namen iets minder biggen af.

Laatste reacties

  • detelg1

    Waar ik nou nieuwsschierig naar ben is, zijn die varkens in Duitsland geslacht, of zijn er gewoon minder biggen opgelegd in Denemarken?

  • sturk

    Volgens mij is het een combinatie van beide. Minder opleggen en slacht Danisch Crown meer in Duitsland. Lage Loonkosten en niet zoveel last van de vakbonden, die in Denemarken sterk georganiseerd zijn en dit te gepast of ongepast ook inzetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.