Varkenshouderij

Nieuws 2487 x bekeken 3 reacties

Beursprijs varkens stijgt wel

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs voor vleesvarkens stijgt met 1 cent naar €1,51 per kilo. Slachterij Hilckmann maakte vlak voor deze bekendmaking al een prijsstijging bekend van 2 cent naar €1,56 per kilo. Vakbond NVV verhoogde haar producentenreferentieprijs ook met 2 cent naar €1,52 per kilo. Daarmee wijken deze partijen af van de prijsontwikkelingen in Duitsland.

Eerder vandaag hielden de Duitse slachterijen en de Duitse Vereinigungspreis hun prijzen nog op hetzelfde niveau als een week geleden. Varkenshouders in Duitsland maar ook in Nederland rekenden op een prijsstijging met zo'n 3 cent.

In januari steeg de beursprijs naar €1,57 per kilo. Daarna verpestte Rusland de markt na de vondst van Afrikaanse varkenspest in Litouwen. In rap tempo daalde de beursprijs toen naar €1,40 per kilo. Twee weken geleden volgde een ongekend sterk herstel als gevolg van het krappe varkensaanbod.

De vleesverkoop ging niet helemaal mee en dat deed de Duitse slachterijen vorige week besluiten de prijs 5 cent te laten zakken. Deze week staan volgens de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN de seinen weer op groen voor een stijgende prijs, maar door grote druk van de slachterijen kwam het er nu nog niet van. Desondanks gaan de Nederlandse beursprijs en de notering van Hilckmann toch omhoog.

Ook de biggenprijzen worden verder verhoogd onder invloed van een krap aanbod en een goede vraag in de markt. De prijsverwachting van de beurs gaat uit van een prijsstijging met €1 per big. De noteringscommissie van de NVV heeft haar notering ook met €1 verhoogd naar €50 per stuk.

Laatste reacties

  • varkenshouder1

    Juist ja, ga maar eens boven die slachterijen staan want die misbruiken al jaren hun macht door hun schaalvergrotingen. Het wordt tijd voor de ommekeer zodat de varkenshouder weer krijgt wat hij verdient!!!

  • Gebr.hendrikx

    Je bedoelt de retail en de supermarkten

  • leftturn

    dames hilckman zijn al enige tijd goed bezig. enkele jaren terug wat lastig gehad, nu stuk positiever in de markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.