Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Beursprijs varkens daalt 4 cent

Zoetermeer - De beursprijs voor geslachte varkens van de Nederlandse Bond van handelaren in Vee daalt volgende week met 4 cent naar €1,40 per kilo.

Dat is een forse tegenvaller voor vleesvarkenshouders. Zij hoopten dat de beursprijs gelijk zou blijven, omdat die de afgelopen vier weken al met 13 cent per kilo daalde. Met de prijsverlaging van volgende week ontvangen vleesvarkenshouders 17 cent per kilo minder voor hun slachtrijpe dieren dan vijf weken geleden. In Duitsland bleef de prijsdaling in die periode beperkt tot 14 cent per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is niet groot, maar de afzet van varkensvlees loopt moeizaam door de Russische boycot van Europese producten vanwege Afrikaanse varkenspest in Litouwen en Polen. De beursprijs voor levende varkens daalt met 3 cent naar €1,11 per kilo.

Door de fors dalende varkensprijzen leveren biggen ook minder op. De verwachte beursprijs daalt daardoor met €1,50 per stuk. Daarmee zou die uitkomen op 45 euro per big. De definitieve beursprijs is komende woensdag bekend.

Laatste reacties

 • jan hien

  komende woensdag -1 dit is niet vol te houden leg anders maar lekker zelf op

 • DE Agrar

  Wanneer gaan handelaren/slachters en voerleveranciers een een stuk van het verlies voor zich nemen. Prijsje verlagen en zelf de marge houden is wel erg simpel!!
  een ieder weet waar dit door veroorzaakt wordt ......doordat de EU zich zo nodig moet bemoeien met de Oekraine. Ken we het motto niet meer 'Leven en laten leven'

 • wimschaap

  voorlopig maars stoppen met opleggen liever leeg als geld meegeven dit gaat niet direcht meer goedkomen daar hoeven we de ogen niet voor te sluiten en dat allemaal omdat de regering zich met de mensen rechten in rusland bemoeid

 • Biggemans

  jan hien? U ben toch Jan Hein van Beers ,namens Vion,,, mag U dit verkondigen ?

 • fransderondhoeven

  fons merkplas doe niet zo flauw zet gewoon je eigen naam piet verkerk de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.