Varkenshouderij

Nieuws

VS-uitvoer varkensvlees stijgt weer

Washington - Amerikaanse bedrijven exporteerden in december vorig jaar bijna 193.000 ton varkensvlees. Dat betekent een stijging met 3,5 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2012. Daarmee komt een einde aan de daling in de voorgaande maanden. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw.

De VS-uitvoer van varkensvlees kwam over geheel 2013 uit op 2,14 miljoen ton. Dat is 5,2 procent minder dan in 2012. Rusland bestelde met 22.000 ton 78 procent minder VS-varkensvlees als gevolg van de vondst van de verboden groeibevorderaar Ractopamine. Rusland overweegt Amerikaans varkensvlees eind deze maand weer toelaten op zijn markt mits het gegarandeerd vrij is van het hiervoor genoemde groeihormoon. De VS-uitvoer naar Zuid-Korea nam vorig jaar af met een derde af naar bijna 100.000 ton ten opzichte van 2012. Mexico, de belangrijkste Amerikaanse klant, bestelde met 625.000 ton 4 procent meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.