Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Tönnies trekt verandering classifiactie in

Weißenfels - Het Duitse varkensvleesbedrijf Tönnies trekt zijn nieuwe FOM-classificatiesysteem in zijn vestiging in Weißenfels, dat sinds begin dit jaar gold, met terugwerkende kracht weer in vanaf 6 februari.

Het bedrijf wil varkenshouders meer tijd geven om in te spelen op die nieuwe uitbetaling. De Duitse vereniging van varkenshouders Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands (ISN) denkt dat het teruglopende aanbod van vleesvarkens de werkelijke oorzaak is van het intrekken van de nieuwe classificatie.

Na de invoering van de nieuwe classificatie ontvingen varkenshouders bij Tönnies veel minder geld voor hun vleesvarkens met een lager aantal indexpunten dan daarvoor volgens de ISN. Zij leverden daardoor minder dieren volgens de varkenshoudersorganisatie. Tönnies informeert zijn leveranciers deze week nog via een brief over het intrekken van zijn nieuwe FOM-classificatie.

Laatste reacties

  • Joseph,de man

    Met terugwerkende kracht van november en ook de gewichtsgrensen, anders GEEN VARKENS
    Dat is het enigste wat telt

  • niet

    juist gewoon niet leveren!! Wie heeft de macht nu in handen alleen we doen er te weinig mee!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.