Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Russen wantrouwend over Polen

Moskou - De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor meldt op zijn internetsite dat er op enkele plaatsen in Polen, onder meer in Krakow dode wilde zwijnen zijn gevonden in rivieren.

Rosselkhoznadzor heeft links geplaatst naar enkele Poolse krantensites met deze berichten. De dienst suggereert daarmee dat de Afrikaanse varkenspest mogelijk ook al in Polen zit.

Het Poolse ministerie van landbouw ontkent dat er iets aan de hand zou zijn, zo meldt de Nederlandse landbouwraad in Warschau, Antoine van Poppel. Volgens van Poppel doen de Polen alles wat in hun mogelijkheden ligt om de Afrikaanse varkenspest buiten de deur te houden. Eén van de maatregelen die wordt toegepast is het plaatsen van anti-lokstoffen op regelmatige afstanden. Dit zijn geurstoffen die maken dat de zwijnen als ze ze ruiken rechtsomkeer maken en de grens niet oversteken. Volgens Van Poppel zijn de Polen er voldoende van doordrongen dat het virus buiten moet worden gehouden en is ook de aandacht van de veterinaire diensten er zoveel mogelijk op gericht insleep van het virus te voorkomen.

Eén reactie

  • janssen-farys

    het loopt niet zoon vaart maar het is meer een politik spel met de russen in het achterveld dus hou moeit

Of registreer je om te kunnen reageren.