Varkenshouderij

Nieuws

Rusland opent grens voor VS-varkensvlees

Moskou - Rusland wil zijn grenzen eind deze maand weer openen voor varkensvlees uit de Verenigde Staten. Dat hebben Russische en Amerikaanse veterinairen afgesproken.

Amerikaans varkensvlees mag Rusland niet meer binnen sinds halverwege vorig jaar vanwege de vondst van de verboden groeibevorderaar Ractopamine. Nu Rusland sinds halverwege vorig week geen varkensvlees meer uit de EU importeert vanwege de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in Litouwen, moet het lans ergens anders varkensvlees vandaan halen. Rusland moet jaarlijks zo'n 1 miljoen ton varkensvlees importeren, omdat het niet zelfvoorzienend is voor dit vlees. In 2012 exporteerde VS nog bijna 100.000 ton varkensvlees naar Rusland. In 2013 lag die uitvoer tot en met oktober nog maar op 21.000 ton. De EU exporteerde vorig jaar tot en met november nog 701.000 ton varkensvlees naar Rusland. Nederland voerde vorig jaar 55.000 ton uit naar Rusland.

Of registreer je om te kunnen reageren.