Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Rusland kaart 'laksheid' EU aan bij WTO

Moskou – Rusland vindt dat de Europese Unie niet adequaat reageert op de vondst van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in Litouwen. Het land kaart de kwestie aan bij het comité voor sanitaire en fytosanitaire kwesties van de Wereldhandelsorganisatie WTO, die op 25 en 26 maart samenkomt.

Rusland wil bovendien zelf om tafel met de Baltische staat om te praten over indamming van de uitbraak.
Dat meldt het Russische persbureau Interfax.

De voedselveiligheidswaakhond Rosselkhoznadzor verklaarde vorige week dat het zeker twee maanden kan duren voordat de EU afdoende antwoord kan geven op vragen van Rusland. Rusland ziet de wilde zwijnen als de grote verspreiders van de Afrikaanse varkenspest. Het land wil van de EU inzicht in de bewegingen van de populaties in de verschillende lidstaten.
Interfax haalt een Baltisch persbureau aan dat meldt dat de varkensprijs in Litouwen circa 10 procent is gedaald, terwijl fokvarkensbedrijven 1 miljoen euro schade zouden melden.

Laatste reacties

  • Jan Arthur

    Dit houdt men niet meer voor mogelijk. De Russen beschuldigen ons van laksheid, terwijl ze zelf geen greep krijgen over de ziekte. Tenslotte is de avp overgewaaid uit Rusland. Naar mijn mening is dit een politiek ping-pong-spelletje aan het worden waarvan de gevolgen niet te overzien zijn!

  • pb1974

    misschien komt het wel goed marc rutten en de koning zullen het toch wel recht praten voor nederland ,in den haag zijn ze toch goed in om iets recht te lullen wat krom is.

Of registreer je om te kunnen reageren.