Varkenshouderij

Nieuws 493 x bekeken 2 reacties

Productie varkensvlees VS stijgt

Washington - Varkensvleesbedrijven in de Verenigde Staten produceerden in januari bijna 948.000 ton. Dat is 1 procent meer dan in dezelfde maand van 2013. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Het aantal Amerikaanse slachtingen daalde in de eerste maand met 1,7 procent naar 9,79 miljoen ten opzichte van januari 2013. Het gemiddelde slachtgewicht van vleesvarkens in de VS daalde in de eerste maand van het jaar met 2,5 procent ofwel 3,17 kilo naar 128,81 kilo ten opzichte van januari 2013. Het diarree-virus Porcine Epidemic Diarrhea (PED) benadeelde de productie in de VS begin dit jaar dus nog niet. Naar verwachting zal dat komende maanden wel gebeuren. Voor heel dit jaar heeft UDSA de stijging van de verwachte productie al naar beneden bijgesteld van 1,7 naar 1 procent. Daarmee zouden Amerikaanse bedrijven dit jaar 10,62 miljoen ton varkensvlees produceren.

Laatste reacties

  • fransderondhoeven

    prachtige welzijnshoken volledig rooster

  • W Geverink

    Lijkt mij driekant van Nooyen. Dat is nederlands dus moet het wel goed zijn voor het welzijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.