Varkenshouderij

Nieuws

PEDv-virus rukt op in Canada

Quebec - Na de Verenigde Staten raakt ook Canada verder geïnfecteerd met het PEDv-virus.

De veterinaire autoriteiten in de staat Quebec hebben bevestigd dat het virus nu is aangetroffen op een bedrijf in de regio Montérégie ten zuiden van Montreal. Quebec is de vierde staat van Canada waar het virus is aangetroffen. Eerder werden er gevallen vastgesteld in Ontario, Prince Edward Island en Manitoba. Canada doet er naar eigen zeggen alles aan om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De overheid roept de varkenshouders op alert te zijn en de grootste mate van biosecurity toe te passen.

Eerder deze week werd bekend dat er verdenkingen zijn dat het virus wordt verspreid via bloedplasma van varkens dat wordt gebruikt in voeders voor de varkens. Het onderzoek naar deze verdenking loopt nog.

Of registreer je om te kunnen reageren.