Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

'Overleg met Russen in Europees verband'

Den Haag - Nederland blijft voorlopig via de Europese Commissie onderhandelen met Rusland over de toelating van Europees varkensvlees op de Russische markt. Dat zei staatssecretaris Sharon Dijksma tijdens een debat in de Tweede Kamer.

"Er zijn signalen dat het op dit moment niet verstandig is om de kwestie alvast bilateraal op te pakken", zegt Dijksma. Het ministerie heeft dagelijks contact met de Europese Commissie over de kwestie. "Het is van groot belang dat er snel een oplossing komt.

Ze zegt dat het vlees wel opgeslagen kan worden in vrieshuizen, maar dat de gesloten Russische markt wel een negatief effect heeft op de prijzen voor varkensvlees. "Formeel is de Europese Commissie aan zet. Maar dat neemt niet weg dat Nederland er alles aan doet om de export weer op gang te krijgen. We zitten de EC achter de vodden als dat nodig is", aldus Dijksma. Rusland heeft de markt voor Europees varkensvlees gesloten na vondst van Afrikaanse varkenspest bij wilde zwijnen in Litouwen.

Laatste reacties

  • Lin

    Vries het nou niet weer in.. Niet voor de markt.
    Dan kom je het 2x tegen. Nu lage prijzen houden onder het mom van Rusland en straks willen de prijzen niet stijgen omdat zogenaamd de vriezer weer leeg moet.

  • dirger

    zusjelinda ok,maar geef eens een goed alternatief dan!....prijzen laten crashen?

Of registreer je om te kunnen reageren.