Varkenshouderij

Nieuws

Karro Food Group verkoopt fokkerij aan Rattlerow Scotland

Malton - De Britse vleesverwerker Karro Food Group draagt de varkensfokkerij-activiteiten over aan fokkerij-organisatie Rattlerow Scotland LTD.

Rattlerow Scotland is een dochterbedrijf van RA-SE Genetics. Karro is de vleesverwerker die het grootste deel van de varkensvleesactiviteiten van Vion in het Verenigd Koninkrijk heeft overgenomen. Rattlerow blijft de volledige productiestructuur die samenhangt met Karro beleveren.

Het akkoord tussen Karro en Rattlerow behelst de verkoop van twee kernbedrijven en een KI-station aan Rattlerow. Deze bedrijven blijven fokgelten en sperma leveren aan de bedrijven binnen de Karro Food Group. De bedrijven hebben verder afgesproken dat Rattlerow de fokkerij zal bijsturen volgens de wensen van Karro. Rattlerow heeft in het Verenigd Koninkrijk een goede reputatie op het gebied van genetica voor in- en outdoorfarming met varkens.

Karro verwacht dat met de deal de productie van vlees van goede kwaliteit voor het bedrijf is gewaarborgd.

Of registreer je om te kunnen reageren.