Varkenshouderij

Nieuws 1568 x bekeken

KI Mobiel ook in Zuid-Nederland

Venray - KI Mobiel, het bedrijf van Wim Reesink wordt ook actief in Zuid-Nederland. Reesink is in zee gegaan met Martien Straatman en Rob van de Boom die op basis van een franchiseformule een mobiele KI zullen gaan exploiteren.

KI mobiel is sinds ongeveer 2,5 jaar actief in Noord-Nederland. Volgens Reesink is het concept van mobiele bedrijfs-KI in Noord-Nederland goed aangeslagen. Het bedrijf verzorgt volgens Reesink in Noord-Nederland de KI voor in totaal zo'n 25.000 zeugen op grote bedrijven vanaf 600 zeugen. Deze bedrijven hebben zelf beren staan en KI mobiel verzorgt de spermawinning. Reesink hanteert de modernste technieken om het sperma te beoordelen. Ook heeft hij een eigen verdunningsvloeistof ontwikkeld die ontmenging van het sperma zoveel mogelijk voorkomt. De vruchtbaarheidsresultaten op de bedrijven die gebruikmaken van de mobiele KI vertonen volgens Reesink een verbetering in de vorm van betere drachtigheidsresultaten en een iets grotere worpgrootte.

Er is nu een tweede rijdend lab aangeschaft en de doelstelling is om ook in Zuid-Nederland zo snel mogelijk 25.000 tot 35.000 zeugen te bedienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.