Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

'Insleeprisico varkenspest uit Sotsji'

Berlijn - Het risico dat er via het meenemen van levensmiddelen Afrikaanse varkenspest uit Rusland wordt ingesleept is door de Olympische Winterspelen in Sotsji sterk vergroot. Daarvoor waarschuwt het Deutsche Bauernverband. De boerenfederatie dringt er daarom op aan alles uit de kast te halen om dit te voorkomen.

"Massief versterkte preventieve maatregelen zijn het hoogste gebod van dit moment," zegt algemeen secretaris Bernard Krüsken, niet alleen op de varkensbedrijven maar ook in het reisverkeer. "De medewerking van alle dierenhouders, dierenartsen, jagers, grenscontroleposten en reizigers is de fundering van een functionerende dierepidemiebestrijding." Als er varkenspest uitbreekt zijn de gevolgen voor de hele varkenssector verwoestend, vreest het Bauernverband.

Laatste reacties

  • Zuperboer

    Satire

  • cornelis 22

    Wat ook eens onder de loep genomen mag worden zijn de activiteiten van FCDF op dit gebied. Boeren uit Nederland gaan hun aziatische en afrikaanse collegas coachen en een dag later lopen ze weer op hun eigen bedrijf rond . Vooral in Afrika barst het van de MKZ.

  • Snel

    In haven van Sotsji was t begin van de Afrikaanse varkenspest in Rusland

Of registreer je om te kunnen reageren.