Varkenshouderij

Nieuws 4 reacties

Hilckmann verhoogt varkensprijs met 1 cent

Nijmegen - De slachterij Hilckmann verhoogt zijn varkensprijs voor komende week met 1 cent naar €1,46 per kilo geslacht gewicht. Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan de forse prijsdaling met 12 cent per kilo in de afgelopen weken. Die was een gevolg van de Russische boycot ten aanzien varkensvlees uit Europa.

Hilckmann ziet wat lichtpuntjes in de onderhandelingen met Rusland om zijn markt weer te openen. "Daardoor komt de bodem van de opbrengst van varkensvlees in zicht. We willen met onze prijsverhoging in ieder geval een positief signaal afgeven aan onze leveranciers", legt directeur Kathelijne Hilckmann uit.

Hilckmann is de eerste slachterij in Nederland en Duitsland, die zijn varkensnotering voor volgende week publiceert. Duitse slachterijen publiceren alleen onveranderde prijzen tot komende maandag. Wat zij vanaf aanstaande dinsdag met hun noteringen doen, willen zij nog niet zeggen.

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  van rooi zal woensdag wel weer het goeie voorbeeld moeten geven, want van vion verwacht ik helemaal niks

 • Knor Knor

  Varkens omhoog, biggen naar beneden, dan komt het goed.

 • John*

  varkens flink omhoog en de biggen zo houden, dan komt het goed!

 • slutter

  Gelukkig het komt dus wel goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.