Varkenshouderij

Nieuws 1881 x bekeken 5 reacties

Geen zicht op snelle opening Russische grens

Brussel - Er is geen zicht op een snelle opening van de Russische grens voor Europees varkensvlees. Rusland heeft de Europese Commissie nadere vragen gesteld over de situatie.

In Brussel wordt koortsachtig overlegd over de situatie in de varkenssector en de mogelijkheden om de markt te beïnvloeden. Daarbij is ook een mogelijke Particuliere Opslagregeling van varkensvlees een optie die ter sprake komt. Dat meldt Frans van Dongen, vertegenwoordiger van de Nederlandse vleessector in Brussel. Concrete ontwikkelingen zijn er op dit moment echter nauwelijks, zo meldt Van Dongen.

Laatste reacties

 • producent

  Zo zie maar weer, wie betaald die bepaald.

 • Zuperboer

  Poetin rules, eerst de zuivelsector en nu de pigs. Zo gaat het toe in de moderne politiek. Of we nu willen of niet we hebben de Russen hard nodig en dat houdt in dat we ons vaker diplomatiek zullen moeten opstellen. Dit zijn keiharde lessen. Grote nederlandse delegatie naar Sotsjii werkt dus in dit geval nog niet in ons voordeel.

 • gertke

  gelukkig is mark er

 • detelg1

  Precies Gradje. Rusland moet uit de VS varkens gaan halen. Anders hebben ze een probleem. De VS exporteerd nu op andere landen, omdat rusland de grens voor hun varkensvlees ook al op slot hadden gedraaid. Maar deze gaat nu in rap tempo open. De EU moet nu de andere markten gaan beleveren. Dus een grote verschuiving van stromen varkensvlees op de wereld. Na een paar maanden is dit uitgekristaliseerd en komt er weer rust. Slachterijen zullen deze stemmingsmakerij aangrijpen om hun inkoop drastisch lager te zetten. Het zal mij niet verbazen dat ze net, als vorig jaar, weer veel gaan invriezen om de prijs top in de zomer zo laag, en kort mogelijk te houden.

 • Cees Oostrom.

  Elk nadeel heeft zijn voordeel, wij moeten nu nieuwe markten opzoeken. In de toekomst zijn we dan minder afhankelijk van Rusland. Mogen ze de EU vragen om ook alstublieft varkensvlees te kopen. Laten we oppassen om afhankelijk te worden van Rusland. Onbetrouwbare partner in zaken.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.