Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Flipsen: omschakeling naar duurzame soja komt zeker

Rotterdam - Er wordt wel degelijk hard gewerkt aan een transitie naar duurzame soja. Dat zegt voorzitter Henk Flipsen van de stichting Ketentransitie duurzame soja.

Hij reageert op de aantijgingen van Solidaridad-directeur Nico Roozen die maandag in dagblad Trouw de Nederlandse vleesindustrie verweet de afspraken op het gebied van omschakeling naar duurzame soja niet na te komen.

Flipsen beaamt dat de doelstellingen tot nu toe niet zijn gehaald, maar hij wijst op de ontwikkelingen die gaande zijn. "Supermarktkoepel CBL legt in kwaliteitsstandaard GlobalGap en in de inkoopvoorwaarden voor Kip en Varken van Morgen het gebruik van duurzame soja vast. Internationaal in Fefac-verband wordt er ook hard aan gewerkt dat grote toeleverende partijen als Cargill en ADM overschakelen op duurzame soja." Flipsen blijft optimistisch dat de doelstellingen op de lange termijn wel degelijk worden gehaald. Fefac is de Europese koepel van voerfabrikanten. Flipsen is naast voorzitter van de stichting Ketentransitie duurzame soja, directeur van de Nevedi, de Nederlandse branche-organisatie van veevoerfabrikanten.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Daar gaan we weer, een organisatie die onder het mom van duurzaamheid de Nederlandse dierhouder gaat op te zadelen met extra kosten om het eigen imago op te schroeven. Gaan de Nederlandse mengvoer bedrijven die ook mengvoer bedrijven in Europa of in de rest van de wereld daar dezelfde soja (z.g.n duurzaam ) verwerken? Ik weet het antwoord al: neen. Als mijn leverancier het mij flikt is hij mij kwijt, ik zoek een ander, desnoods een buitenlandse leverancier.

  • ed12345

    mag ik een duidelijke omschrijving wat duurzame soya inhoud?

Of registreer je om te kunnen reageren.