Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

EU-productie varkensvlees stijgt minder snel

Brussel - De Europese productie van varkensvlees komt dit jaar uit op 22 miljoen ton. Dat betekent een stijging met 0,7 procent ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit de meest recente schatting van de Europese Commissie.

De nieuwste verwachting van de Europese Commissie komt lager uit dan die in het najaar van 2013. Toen schatte zij nog in dat de EU-productie van varkensvlees dit jaar zou stijgen met 1,6 procent. Europese consumenten eten dit jaar naar verwachting 2,2 procent meer varkensvlees. De consumptie per hoofd van de bevolking stijgt met 1,9 procent. Bovendien stijgt het aantal inwoners in Europa met 0,3 procent. Als de Europese productie van varkensvlees dit jaar met 0,7 procent stijgt, zal de EU-zelfvoorzieningsgraad met 1,5 procent dalen naar 109,1 procent.

Eén reactie

  • Peerke1

    En Wakker Dier heeft deze week van de Postcode Loterij een half miljoen euro gekregen om hier tegen te protesteren.zie Telegraaf van 11-02-2014. Hoe krom kan deze wereld toch zijn. Mijn advies: Koop geen lotjes van de Postcode loterij meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.