Varkenshouderij

Nieuws 14 reacties

EU: Russisch importverbod buitensporig

Brussel - De Europese Commissaris Tonio Borg noemt het Russische importverbod van Europees varkensvlees disproportioneel. Hij dringt aan op een gesprek met de Russische autoriteiten over de problematiek.

Volgens Borg heeft onderzoek aangetoond dat de twee gevallen van Afrikaanse varkenspest in Litouwen rechtstreeks het gevolg zijn van de niet-succesvolle aanpak van het virus door de Russen in eigen land. Ook is er volgens Borg door de Russen geen informatie of bewijs geleverd dat er actie wordt ondernomen om te voorkomen dat het virus naar de EU overslaat. Het is volgens de commissaris dan ook compleet disproportioneel om de grens dicht te doen.

De grenssluiting is volgens Borg in strijd met de internationale handelspolitiek. Hij zegt graag tijd vrij te maken in zijn agenda om naar Moskou te reizen voor een gesprek met Russische officials. De verschillende pogingen die zijn ondernomen om in gesprek te gaan met Russische deskundigen zijn volgens Borg tot op heden afgehouden.

Laatste reacties

 • ceessiew

  Kijk ook eens naar de import van POOLSE GOUDA kaas, die in Nederland een NL logo krijgt omdat de verpakker in Nederland een vestiging heeft . Moskou wil de Poolse kaas ook niet, dus moeten wij die maar vreten. Als we daar geen zin in hebben zetten de grote 3 (: Unilever, Friesland Campina en Albertheijn) er wel een Vinkje op van ikkiesbewust.

 • schoenmakers1

  misschien een paar wilde zwijntjes opruimen?

 • info104

  De productie van varkensvlees gaat rusland komende jaren toenemen ,dat kun je overal lezen , en zal de import ervan een stuk minder worden. We moeten de productie aanpassen of andere afzetgebieden opzoeken wat niet mee gaat vallen, het is wel een harde conclusie maar we moeten minder vlees produceren in de EU, maar niemand wil stoppen of minderen dus word het een koude sanering waarin alleen maar verliezers zijn. Want om met een land (klant) in zee te gaan die zo onbetrouwbaar is als Rusland moet je niet willen ,zij proberen ook al de energie bedrijven in de vingers te krijgen door goedkope stroom en gas aan de man te brengen van Gaspron , levensgevaarlijke ontwikkelingen, we zijn zo langzamerhand aan de heidenen overgeleverd ,maar doen het onszelf aan .

 • schoenmakers1

  las net op een nieuwssite, rutten heeft het overal over gehad maar niet over de importstop van varkens, kan hem schijnbaar niks schelen

 • schoenmakers1

  info, de nederlandse regering is niks beter

 • Demeter Griend

  Eten we dat hier zelf toch op.

 • Mels

  Ik zou de EU willen adviseren om zich nog meer dan nu te bemoeien met de binnenlandse politiek van de russen met onze eigen ziende blinde regering voorop. Is zeer gunstig voor de handel tussen beider landen en brengt derhalve ook veel geld in het laatje. Vlees wat ligt te wachten,(poot)aardappels die niet weg kunnen,kool en uien die men misschien straks als zondebok gebruikt? Hoe stom kun je zijn als premier als er een paar duizend activisten schreeuwen over de homorechten gaat meneer het met Poetin bespreken maar als er geld verdiend kan en moet worden om eerstens in eigen land sociaal te kunnen zijn is de slappeling niet thuis,bang voor de kiezers.

 • wimschaap

  de hele landbouw scheld de rutte niks terwijl die de kar moet trekken

 • krulsaart

  Kan me niet voorstellen dat Rutte serieus die homo'problemen' heeft besproken met Poetin. Wordt er trouwens ook gesport tijdens de O.S., want dáár heb ik eigenlijk nog niets over gehoord.

 • gerstiroma

  homo rechten zijn blijkbaar belangrijker dan economie voor de Nederlandse regeing, Gorden is ook een heel belangrijk persoon, die kwal word door Rutte van uit Sochi nog terug gebeld, wat kost zo'n telefoontje wel niet, als een gewone burger dit doet is gelijk zijn/haar bel tegoed op

 • Mels

  Gordfon=relnicht en wie naar degene die het hardst schreeuwt wordt geluisterd dat is hier wel pijnlijk duidelijk geworden. MP M.Rutte -10 punten.

 • Elevage

  Hoever zijn wij als land al gezonken als onze premier vindt dat zijn handel en wandel besproken moet worden met Gordon????

 • alco1

  Beste mensen. We vinden vaak dat het LTO weleens directer mag reageren op aantijgingen tegen de landbouw. Dat doet Rutte in principe nu wel op het commentaar van Gorden van vorige week. Hij zet hem daarmee maar mooi in de zeik.

 • Mozes

  De importstop is niet specifiek tegen Nederland gericht maar tegen de EU. Dat Nederland toevallig ook lid is van de EU is voor de Russen niet van belang. Het is naïef te denken dat Rutte hier even verandering in kan brengen.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.