Varkenshouderij

Nieuws 2524 x bekeken 8 reacties

Duitse varkensprijzen 5 cent lager

Rheda Wiedenbrück - Duitse slachterijen verlagen hun varkensprijzen vandaag met 5 cent naar €1,45 per kilo franco slachterij. Daarmee komt hun prijsverlaging in de afgelopen weken op dezelfde hoogte uit (min 14 cent) als die van Vion, als dat bedrijf zijn prijs komende maandag gelijk houdt. De prijsverlaging van Vion is inclusief btw en die van Duitse slachterijen exclusief btw.

Het aanbod vleesvarkens is niet zo groot en varkensvlees gaat slecht van de hand door de Russische boycot. Daardoor verwerken slachterijen minder varkens.

Rusland verwacht vanaf 10 maart weer varkensvlees te importeren vanuit de Verenigde Staten. Daarmee is de importstop die Rusland sinds februari vorig jaar hanteerde voor Amerikaans varkensvlees voorbij. Die stop was een gevolg van de omstreden in de VS toegepaste groeibevorderaar Ractopamine. De Russen eisen dat Amerikaans varkensvlees gegarandeerd vrij is van deze stof. Dat hebben medewerkers van de Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor bevestigd.

Laatste reacties

 • kaper

  gooi de gaskraan maar dicht naar rusland

 • niet

  waarom zouden ze dat doen?? Ze zijn de varkensboeren liever kwijt dan rijk!!!! We gaan met zijn allen naar de klote alleen grote zeugen bedrijven hebben kans. Vleesvarkenshouders niet!!

 • joannes

  De zweepslagen van een internationale markt met Politieke wispelturigheid moet juist varkensmesters niet vreemd zijn met een export afhankelijkheid van ruim 50 % van hun productie! Diegene die hier nog verrast over is heeft zijn huiswerk niet gedaan!

 • boerkebrabant

  duitsland staat nu 7 cent lager als week 1, nederland 6 cent momenteel. dus beurs, hou maar eens een keer gelijk!

 • glaasje

  Wordt tijd dat we eens samen naar Den haag gaan en de boel eens plat gooien timmer aan pakken en dijksma met of houwn

 • Biggemans

  Het is carnaval zeker daar bij jullie, snap de tekst niet zo van glaasje,,,,

 • niet

  nou ik wel het word hoog tijd dat we ze daar wakker schudden!!!

 • dommelje

  alles komt goed

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.