Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Duitse varkensprijzen 2 cent omlaag

Oldenburg - Duitse slachterijen verlagen hun varkensprijzen deze week met 2 cent naar 1,50 euro per kilo. Zij volgen daarmee de notering van de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch.

De afzet van vleesvarkens loopt moeizaam door de sluiting van de Russische grenzen voor varkensvlees uit Europa. Rusland neemt een kwart van de totale EU-export van varkensvlees voor zijn rekening. De EU-uitvoer maakt 10 procent uit van de totale Europese productie van varkensvlees. Zodoende neemt Rusland 2,5 procent van de in Europa geproduceerde hoeveelheid af.

Alle slachterijen in Europa proberen de afzet van hun varkensvlees in de benen te houden door het beperken van het aantal varkensslachtingen. Zij zijn ook terughoudend met het verlagen van hun varkensprijzen, omdat zij de afzetmarkt in Europa niet willen bederven. Het is daardoor niet te voorspellen of de Duitse prijsdaling voorbij is of niet. Door het geringere aantal slachtingen, zullen vleesvarkens langer in de stallen blijven. Zodoende komen later dit jaar meer zware vleesvarkens op de markt. Die kunnen een herstel van de varkensprijzen in de weg staan als Rusland weer Europees varkensvlees toelaat op zijn markt. Normaal gesproken stijgen de varkensprijzen tussen eind januari en eind april/begin mei.

Laatste reacties

 • richard grensstreek

  4 kg lichter slachten?

 • kalkar

  Ook dit jaar is voor de gespecialiseerde mester weer kapot. Komt dit jaar niet meer goed. Weer hopen op volgend jaar, stoppen met die schijtvarkens is de beste oplossing, maar ja..... Helaas, pindakaas.

 • krulsaart

  Hilckmann -5

 • DE Agrar

  Tekst van de site van Hilckmann:

  Ook wanneer een andere partij een keer met de prijzen weet te stunten.

  Vraag voor ieder een die aan Hilckmann levert:
  Wie is nu met onze prijzen aan het stunten?

 • fransderondhoeven

  vraag naar piet verkerk

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.