Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse varkensprijs daalt met 2 tot 7 cent

Damme - De Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung der Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verlaagt zijn varkensprijs vandaag met 7 cent naar €1,52 per kilo.

De Duitse slachterijen Tönnies en Vion Nord haalden vorige week al 5 cent van hun noteringen af, terwijl de Vereinigungsprijs toen onveranderd bleef. Zij beperken hun prijsdaling vandaag daarom tot 2 cent per kilo en komen daarmee op hetzelfde niveau uit als de Vereinigung. Diverse kleinere Duitse varkensvleesbedrijven noteren nog iets lager op €1,48 tot €1,50 per kilo.

De prijsverlagingen zijn een gevolg van slechte afzetmogelijkheden van varkensvlees door het besluit van Rusland van anderhalve week geleden om zijn grenzen te sluiten voor varkensvlees uit Europa. Rusland neemt een kwart van de Europese export van varkensvlees voor zijn rekening. Europese varkensvleesbedrijven moeten daarvoor een andere bestemming zoeken. Dat kost tijd. Diverse Europese slachterijen verwerken daarom wat minder vleesvarkens.

Eén reactie

  • 2807

    in mijn studieclub zijn al 2 mesters die even geen biggen laten komen, met deze varkensprijs en biggenprijs komen we 20 euro per varken tekort. een grote voergeldgever doe het ook even rustig aan. Ze wachten op zakken biggenprijs. Gokken op grote koppels die boven markt over blijven over enkele weken om dat in 1 keer weer vol te leggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.