Varkenshouderij

Nieuws

Duitse productie varkensvlees licht hoger

Wiesbaden - Het aantal geslachte varkens en het vleesproductievolume in de Duitse vleesindustrie zijn gestegen met 0,7 procent en 0,6 procent.

Dat blijkt uit de cijfers van het Statistische Bundesamt. Het aantal aan de haak gebrachte varkens steeg daarmee naar 58,6 miljoen en de vleesproductie naar 5,5 miljoen ton. Het record van 2011 werd echter net niet geëvenaard.

De pluimveevleesproductie groeide ten opzichte van 2012 met 2 procent naar krap 1,5 miljoen ton, waarvan 0,91 miljoen ton vleeskuikens. Dat was afzonderlijk bekeken 5,4 procent meer. De rundvleesproductie leverde iets in: 2,4 procent. Het productievolume per eind december was 1,1 miljoen ton. Er werden vooral minder vleesstieren geslacht (min 21,3 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.