Varkenshouderij

Nieuws

Deense vleesvarkensstapel stabiel

Kopenhagen - De Deense zeugenstapel groeit licht, terwijl de vleesvarkensstapel een stabiel beeld laat zien, ondanks geluiden uit de verwerkende industrie dat het aanbod afneemt. Dit valt op te maken uit de nieuwe telling van Danmarks Statistik.

Per 1 januari telden de statistici ruim 3,24 miljoen vleesvarkens. Dat is exact evenveel als een jaar eerder. Het aantal zeugen groeide ten opzichte van 1 januari vorig jaar met 0,9 procent naar 1,037 miljoen. Ook het aantal biggen (varkens onder de 50 kilo) nam toe. Het aantal zogende biggen met 1,7 procent en het aantal gespeende biggen met 1 procent wat per begin dit jaar een totaal oplevert van 7,9 miljoen dieren. De gehele varkensstapel nam met 1 procent toe naar 12,4 miljoen dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.