Varkenshouderij

Nieuws 3 reacties

Beursprijs varkens 1 cent omlaag

Zoetermeer – De Nederlandse beursprijs van vleesvarkens is met 1 cent verlaagd naar €1,44 per kilo geslacht gewicht. Slachterij Hilckmann probeerde eerder vandaag nog een positief signaal af te geven door de varkensprijs met 1 cent per kilo te verhogen.

De Nederlandse varkenshandelaren schatten de markt op dit moment dus toch wat anders in dan slachterij Hilckmann. Opvallend hierbij is dat de prijs van Hilckmann nu met €1,46 op hetzelfde niveau ligt als begin dit jaar. De piek lag in week 4 en 5 op €1,57 per kilo. De beursprijs piekte in week 5 ook op €1,57, maar is daarna gezakt naar €1,44 per kilo. Het jaar werd begonnen met een beursprijs van €1,50 per kilo. De NVV noteert onveranderd op €1,45 per kilo. Vraag en aanbod zijn redelijk in evenwicht, signaleert de noteringscommissie van de vakbond.

Bij de biggen lopen de meningen nog sterker uiteen. De noteringscommissie van de NVV noteert onveranderd op €50 per big. Na de prijsdaling van de afgelopen weken lijkt de prijs door het krappe aanbod te stabiliseren, aldus de NVV. De noteringscommissie van de beursprijs ziet dit nog niet gebeuren. De Nederlandse handel verwacht deze week een prijsdaling van €2 naar €46,50 per big.

Laatste reacties

  • hans veghel

    nederlandse vakbond vermeerderaars

  • niet

    ja en de beurs snel dicht doen want ze hadden nu kans gehad iets positiefs te doen!!!

  • martensDLD

    Cent der op Cent der af, t is ook nooit goed bij jullie

Of registreer je om te kunnen reageren.