Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

België gaat voldoen aan groepshuisvesting

Brussel - België verwacht dat eind dit jaar de groepshuisvesting op alle bedrijven zal zijn doorgevoerd.

Dat meldt de Vlaamse nieuwssite Vilt. Volgens de jongste gegevens zou zeugenhuisvesting binnen heel België voor 92 procent op orde zijn en voor Vlaanderen zelfs voor 94 procent. België kreeg onlangs een aanzegging van de Europese Commissie waarin deze aankondigde stappen te zullen zetten om volledige groepshuisvesting af te dwingen.

De Vlaamse minister-president Kris Peeters die ook landbouw in zijn pakket heeft verwacht dat de 2 procent van de bedrijven, een vijftigtal die uiteindelijk de zaken niet op orde heeft nog dit jaar zullen stoppen. Volgens Vilt zijn er op het ogenblik in Vlaanderen nog 72 bedrijven die niet aan de eisen voldoen. Enkele bedrijven hebben vergunningsproblemen.

Eén reactie

  • evanderpasch1

    Direkt doorsturen naar dijksma want dit is dan met eerste 4 wkn vaststaan

Of registreer je om te kunnen reageren.