Varkenshouderij

Nieuws 2318 x bekeken 4 reacties

Aujeszky bij wild zwijn in Noord-Duitsland

Eutin - In de regio Oost-Holstein in het noorden van Duitsland is bij een wild zwijn Aujeszky geconstateerd. Het geval is bekendgemaakt door de veterinaire dienst in de Kreis Eutin.

Het is de eerste keer dat de ziekte is vastgesteld in deze regio, hoewel afgeschoten wilde zwijnen daarop al vijftien jaar systematisch worden getest. De Duitse varkenshouderij als geheel heeft sinds 2004 de Aujeszky-vrije status.

Laatste reacties

 • Jan Arthur

  Wat is dat toch met die wilde zwijnen?
  Eerst de avp, dan Aujeszky.....wat volgt?
  Aids misschien?

 • jan hien

  maak je borst maar nat,2014

 • Jan van het Zand

  We weten veel niet, en dat blijkt elke keer maar weer. En toch worden er door betweters wetten en maatregelen uitgevaardigd, waarvan ze überhaupt niet weten of het zinvol is om deze de veehouderij op te leggen. Laat staan dat ze beseffen dat ze door deze maatregelen de landbouw steeds grootschaliger maken. Uiteindelijk zijn we dan terug bij af: De boer van de toekomst is een grootgrondbezitter.

 • joannes

  Nu, Oost Holstein ligt dichter bij Nederland dan Rusland! Is dit niet zo´n Wolf verhaal? Het is op z´n minst vreemd dat dit varken of die Aujeszky half Duitsland en Polen heeft kunnen oversteken zonder gevallen in andere gebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.