Varkenshouderij

Nieuws 6 reacties

Annechien ten Have op cursus

Beerta - Oud LTO-vakgroepvoorzitter Annechien ten Have-Mellema gaat deelnemen aan een zesweeks scholarship. Voor het Nuffield scholarschip worden ondernemers uit de sector geselecteerd die bewezen succesvol en vooruitstrevend zijn. Deze Out of the box-denkers solliciteren voor een beurs, op basis van een vraag in het belang van het eigen bedrijf en interesses, maar zeker ook voor de sector.

Annechiens studieonderwerp is 'De vierkantsvermarkting van varkensvlees. Hoe te produceren met een speciaal marktconcept: kansen en bedreigingen'. Met de ontwikkeling van het Lupinevarken wil ze meer inspelen op de vraag van de consument naar vlees 'met de smaak van vroeger'.

Het scholarship start op 1 maart met een 10-daagse conferentie in Australië. Daarna zal Annechien landbouwbedrijven en verwerkende industrie bezoeken in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. Hierover zal ze bloggen en fotoreportages aanleveren op Boerderij.nl.

Laatste reacties

 • tinus888

  tis maar net wat je Out of the box noemt

 • info389

  Ik zeg aanhouden die box......

 • Sterksel koosbroekman

  Knap mooie uitdaging ,

 • Mozes

  De varkenshouderij in Nederland heeft een hogere kostprijs dan elders in Europa en de wereld en zal dit ook houden. Het voer moet immers op grote afstand worden aangevoerd, de mest weer afgevoerd, het vlees moet ook weer voor een groot deel worden afgevoerd (export) en men zit ook nog eens in een dichtbevolkt gebied met hoge investeringen om overlast in de omgeving te beperken. De enigste kans om te overleven is afzet vinden in duurdere markten zoals FrieslandCampina ook doet.
  De deelname van Annechiem ten Have aan het scholarship en de studie naar de marktmogelijkheden van het Lupine-varken zijn een goede reactie op de situatie in de varkenshouderij. Men had dit al twintig jaar eerder moeten doen.

 • fvdboomen1

  Lijkt me meer een 6 weekse vakantie in Australie runnen 2 supermarkten de show met 80 % van de verkoop,dus allemaal braaf leveren,anders importeren we het wel.Nz werkt heel erg veel met contracten zo ver als ik weet dus doen wat wij de koper wil anders zoek maar een ander,en Z-A is goedkoop dus bulk voor de export .Maar er zullen altijd wel een paar bedrijven zijn die voor een kleine markt een bepaald concept kunnen maken en daar op in spleen,en success kunnen hebben.Ben benieuwd wat er komt .grt w verdonschot

 • Reactie verwijderd door een beheerder

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.