Varkenshouderij

Nieuws 2372 x bekeken 5 reacties

Rechter erkent beroepsverbod Straathof

Maagdenburg - Het Verwaltungsgericht in het Duitse Maagdenburg heeft het aan zeugenhouder Adriaan Straathof opgelegde verbod om dieren te houden bevestigd.

Dit is gebeurd in een spoedprocedure.

Volgens het Verwaltungsgericht heeft de Landkreis Jerichow het voor Straathof als natuurlijke persoon geldende verbod terecht opgelegd wegens herhaaldelijk door veterinaire controleurs geconstateerde overtredingen van de dierenwelzijnsregelgeving. Zo zouden niet levensvatbare biggen op een wrede manier worden doodgeslagen en zeugen in te krappe boxen worden gehuisvest.

Straathof had tegen het Jerichower vonnis in Maagdenburg beroep aangetekend. Het gerecht erkent wel dat het verbod een forse ingreep is in de grondrechten van Straathof. De ondernemer kan nu in tweede instantie in beroep bij het Oberverwaltungsgericht in Maagdenburg.

Laatste reacties

 • bertes

  eerst veel subsidie geven, dat doet de politiek. voor werkgelegenheid.
  dan heb je mensen die happen. en dan gaat de politiek voor de camera zijn afschuw verkondigen. schaf de subsidies af. en de kleine boer heeft weer kansen.

 • varkenshouder1

  Iedere boer kun je zwart maken, klein of groot.
  Je kan jezelf afvragen of het nut heeft om zo groot te worden maar daar zit een groot stuk ondernemerschap achter.

 • jop.

  volgens gepubliceerde jaarrekening Straathof bij de KvK heeft hij in Nederland een boete van meer dan een half miljoen gekregen omdat hij een beetje teweinig rechten had. Ook hij moet zich aan de regels houden!

 • Burnetti

  varkenshouder1: 'een groot stuk ondernemerschap' verhoudt zich slecht met aan de wet houden en doen wat veterinair controleurs zeggen.

  Door rood rijden in het belang van ondernemerschap is ook verboden.

 • cocoma

  Een en ander lijkt me meer het gevolg van hebzucht en denken onaantastbaar te zijn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.