Varkenshouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:2 jan 2015

Nieuwe meldingen Afrikaanse varkenspest bij zwijnen

Parijs - De Internationale Organisatie voor Diergezondheid OIE, heeft de laatste weken zes meldingen gekregen van wilde zwijnen die besmet blijken te zijn met Afrikaanse varkenspest. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt.

De meldingen zijn afkomstig uit Letland. De zwijnen werden gevonden in het noorden in het grensgebied met Estland en ook in het grensgebied met Wit-Rusland zijn besmette dieren gevonden. Ook vanuit Litouwen waren er de afgelopen weken twee meldingen. Daar werd het virus vastgesteld bij een wild zwijn in het noorden van het land tegen de grens met Estland en ook bij een wild zwijn in het oosten niet ver van Wit-Rusland.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.