VarkensNieuws

Keten Duurzaam Vlees groeit

Gorinchem – Keten Duurzaam Vlees heeft er het afgelopen jaar 74 nieuwe varkenshouders bij gekregen die produceren volgens dit concept. Aan de afzetkant zijn er 80 nieuwe slagerijen bijgekomen die KDV-vlees in het assortiment hebben opgenomen. Ook heeft KDV vier nieuwe grossiers verwelkomd.

Volgens Jaap de Wit senior, woordvoerder namens KDV, wordt er vooral meer vlees afgezet in de Nederlandse retail en ook in de industrie. KDV heeft vooral afzet via Super Unie weten te vergroten. Super Unie is de inkooporganisatie van onder meer Coop, MCD en Poiesz-supermarkten.

Verder belevert KDV ook een deel van de Albert Heijn-supermarkten met vlees met één ster van het Beter Leven-kenmerk. Ook de afzet naar het Verenigd Koninkrijk, waar de focus op dierenwelzijn altijd al groot is loopt goed.

De slachterij in Gorinchem slacht per week twee ploegen zo’n 20.000 KDV-varkens en daarnaast 10.000 tot 11.000 IKB-waardige varkens. Verder slacht Gorinchem zo’n 1.000 conceptvarkens (Friberne) en een 3.000 dieren voor derden per week.

KDV was een jaar of zeven geleden de eerste keten die structureel stopte met castreren. De laatste jaren maakt de keten een sterke groei door en is een van de belangrijke partijen die de Nederlandse retail belevert. Ook restaurantketen LaPlace behoort tot de afnemers van KDV.

Beheer
WP Admin