Varkenshouderij

Nieuws 2611 x bekeken 5 reacties

Keten Duurzaam Vlees groeit

Gorinchem - Keten Duurzaam Vlees heeft er het afgelopen jaar 74 nieuwe varkenshouders bij gekregen die produceren volgens dit concept. Aan de afzetkant zijn er 80 nieuwe slagerijen bijgekomen die KDV-vlees in het assortiment hebben opgenomen. Ook heeft KDV vier nieuwe grossiers verwelkomd.

Volgens Jaap de Wit senior, woordvoerder namens KDV, wordt er vooral meer vlees afgezet in de Nederlandse retail en ook in de industrie. KDV heeft vooral afzet via Super Unie weten te vergroten. Super Unie is de inkooporganisatie van onder meer Coop, MCD en Poiesz-supermarkten.

Verder belevert KDV ook een deel van de Albert Heijn-supermarkten met vlees met één ster van het Beter Leven-kenmerk. Ook de afzet naar het Verenigd Koninkrijk, waar de focus op dierenwelzijn altijd al groot is loopt goed.

De slachterij in Gorinchem slacht per week twee ploegen zo'n 20.000 KDV-varkens en daarnaast 10.000 tot 11.000 IKB-waardige varkens. Verder slacht Gorinchem zo'n 1.000 conceptvarkens (Friberne) en een 3.000 dieren voor derden per week.

KDV was een jaar of zeven geleden de eerste keten die structureel stopte met castreren. De laatste jaren maakt de keten een sterke groei door en is een van de belangrijke partijen die de Nederlandse retail belevert. Ook restaurantketen LaPlace behoort tot de afnemers van KDV.

Laatste reacties

 • a.tenhave1

  Mij valt het op: Al die sceptische mensen over de markt plaatsen hier geen reacties. Maar tetteren wel bij het 'varken van morgen'. Wellicht lezen ze selectief en sluiten ze hun ogen voor de werkelijkheid.
  Want beste mensen: Los van Wakker Dier gaat deze ontwikkeling heus wel door. Ook nieuwe concepten komen er heus wel. Het varken van morgen is slechts een werknaam. Het gaat om het bouwen van merken. Herkenbare productie. Niks geen eenheidsworst.

 • Hogman1

  Is de werkelijkheid niet dat je je als leverancier vast legt aan een concepje
  voor een fluttoeslag van een paar cent.
  Ik denk dat menig prijscowboy die toeslag ook gemakkelijk behaalt met een keer nee zeggen.
  Feit is helaas wel dat men met de conceptberen de hele veeshandel om zeep helpt.
  Dus dan maar eenheidsworstboer... is ook een keuze toch?

 • joannes

  Onder het principe Klant is Koning kan veel! Maar is de Klant, die aktiegroepen die met agressieve Advertentie campagnes en Mediahulp met halve waarheden Boeren in een slecht daglicht mogen zetten of die nog steeds zuinige Klant die in de Supermarkt op koopjes loopt? (Vlees is tenslotte nog steeds de klantentrekker voor loop in de winkel) @a.tenhave1, jij mag het vertellen? Positief samenwerken moet van twee kanten komen en zeker niet met halve waarheden afgedwongen worden. Die Aktiegroepen tot en met de Dierenbescherming zijn meer met hun ledenaantal en donaties bezig dan met de onderwerpen! Hun autoriteit claimen zijn ze goed in maar op welke gronden?

 • Hogman1

  Geen voerligboxen,permanent stro,biggen op 0,4meter met 40%dichte vloer,varkens op 1 meter,20 vlv in een hok,vloerverwarming verplicht en wel overal,zeugengroepen van minimaal 20 stuks.
  En natuurlijk onder de 600 zeugen en 3600 vleesvarkens ander ben je mega volgens de dierenbescherming.
  Ik weet wat het extra moet gaan kosten ,hebbie wel een ster en je krijgt een toeslag van zoveel cent op wat ???
  Er is een wachtlijst ,dus ik begrijp dat er animo voor is ,of is het nou toch geen vraag?
  Als ze het maar niet regulier maken voor de rest ,wordt het toch standaard met een hoge kostprijs.

 • John*

  zelf het hele (ex)-lto bestuur heeft zich laten brainwashen de afgelopen jaren lees ik nu.. Als wakker dier een afname garantie geeft met prijs voor de extra ga ik wel produceren. Waarschijnlijk kunnen ze het prima slijten bij de eigen leden.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.