Varkenshouderij

Nieuws 1259 x bekeken

Duitse varkensvleesexport naar Nederland levert fors in

Berlijn - De varkensvleesexport van Duitsland naar Nederland daalde in de eerste negen maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar met 14.000 ton ofwel bijna 11 procent.

Dat blijkt uit cijfers die zijn gepubliceerd door vleesbrancheorganisatie Verband der Fleischwirtschaft (VDF). Het op de Nederlandse markt afgezette volume zakte daarmee naar iets meer dan 115.000 ton. De totale Duitse varkensvleesexport daalde aanzienlijk minder, namelijk met slechts 1,3 procent naar ruim 1,27 miljoen ton. Op de sinds februari gesloten Russische markt leverden de exporteurs een volume van 64.000 ton in. Dat is een daling met krap 94 procent. De export binnen de EU steeg dankzij een forse afzetgroei op de Italiaanse markt per saldo toch met 2 procent naar 1,07 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.