Varkenshouderij

Nieuws 6045 x bekeken 12 reacties

Duitse boerenbond distantieert zich van Straathof

Berlijn - De Duitse boerenbond (Deutsche Bauernverband) heeft zich gedistantieerd van de Nederlandse varkenshouder Adriaan Straathof, die ervan wordt verdacht zich in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern niet aan de regels voor dierenwelzijn te hebben gehouden.

Straathof is geen lid van de DBV;  hij krijgt ook geen juridische ondersteuning van de Duitse boerenbond, aldus een woordvoerder van de DBV.

De woordvoerder benadrukte dat de DBV op geen enkele manier de manier van veehouderij ondersteunt, die Straathof voorstaat.  Wie met illegale middelen een concurrentievoordeel krijgt ten opzichte van zijn collega''s verdient geen steun van die collega's, aldus de boerenbond.

Straathof heeft in een juridische procedure een persoonlijk beroepsverbod gekregen om dieren te houden.  Dat verbod geldt niet voor zijn bedrijven. Straathof heeft de bedrijven aan een ander overgedragen. Hij gaat in beroep tegen de juridische beslissing.

Laatste reacties

 • Burnetti

  Kijk heren op dit forum. Zo doe je dat!

 • info36

  Zulke figuren zijn een pareltje voor de Nederlandse naam op het gebied van landbouw in het buitenland.

 • Demeter Griend

  Zou de NMV en LTO ook moeten doen met collega s die met illegale middelen een concurentievoordeel krijgen niet ondersteunen.

 • drikhend

  Ik vind het maar een schijnvertoning . Wat is een beroepsverbod voor hem persoonlijk . En de bedrijven waar alles gebeurt zou zijn of nog is . Draaien gewoon door onder bestuur van een stroman of vrouw . Als dit een kleine ondernemer was geweest dan had deze de tent wel kunnen sluiten . En nu kan men gewoon doorgaan . En waar staat dat deze extra in de gaten gehouden worden . Er moet bij zulke grote bedrijven sneller en harder ingegrepen worden . Achter de schermen trekt Adriaan nog steeds aan de touwtjes .

 • Burnetti

  @dirksend: zo is de wet. Maken we niet allemaal gebruik van de mazen in de wet?

 • w v gemert

  Burnetti, juist zo herken ik uw gedrag weer, en hoe doen ze dat in jouw sector. O ja ik zou het haast vergeten u staat boven de wet en daarnaast hebt u uw eigen wetten. Voor alle overige lezers misschien is het gewoon een antwoord op een vraag van een journalist en die is netjes beantwoord. De wet is voor iedereen gelijk, de handhaving binnen de EU is nogal verschillend.

 • drikhend

  Beste Burnetti ik betwijfel of zo de wet is . Maar hier wordt de wet creatief toepast om zo volgens mij geen gezichtverlies te lijden . Want men heeft Straathof er in de loop der jaren niet onder gekregen . En dat zal waarschijnlijk in de toekomst ook moeilijk worden . En daarom dit schijnoordeel . Het is net of dat men hem hard aangepakt heeft . Maar er veranderd eigenlijk niets . Men hoopt dat zo de publieke kant te vrede is en de aandacht elders op vestigt en dat de bedrijven zich zullen aanpassen . Zodat zij geen harde confrontatie met deze bikkelharde zakenman moeten aangaan als ze bedrijven van hem aanpakken en of willen sluiten . Wat de beste W v Gemert schrijf over handhaving is de spijker op zijn kop treffen . Politiek om goed wil te kweken bij de tegenstanders van grote vee en varkensbedrijven . En dan niet hoeven in te grijpen om zo de harde confrontatie te mijden . Die waarschijnlijk dan zal lijden tot gezichtsverlies van overheid en politiek . Als alles werkelijk zo is als ze doen voorkomen . Hebben de toezichthouders gefaald of de handhavers niet opgetreden . Anders had het niet zolang al plaats gehad .En dan moet deze schijnvertoning falend beleid verdoezelen .

 • W Geverink

  Als iedere Nederlandse varkenshouder die zich ten tijde van de varkenspest niet aan het vervoersverbod hield de tent kon sluiten was er in nederland nu geen mestoverschot...

 • Burnetti

  Beste W Geverink: u bewijst het. Er is niemand die je vraagt de wet te overtreden. Dat is een keuze, onder druk of niet. Blijft een keuze. Zolang u mijn sector niet kent.... Succes met uw business!

 • joannes

  Protesteren, Aktie voeren voor ¨belangen¨ en Politiek invloed aanwenden zijn alle geoorlooft en worden zelfs aan gemoedigd door diezelfde Politiek. Donaties zijn vaak Belasting aftrekbaar en daarmee Politiek aangemoedigd. Iedereen die wat wil heeft daar mee te maken! Blijkbaar!

 • Khalid en zijn maten

  Ik heb 10 jaar geleden in de voormalige DDR ook wel dingen meegemaakt die naar mijn idee niks met de wetten te maken hadden,daar zijn toen ook al handhavers op de bek gegaan. Wat alleen al te denken van boeren met elk jaar vele hectares braakgrond alleen voor de premie,waarvan een aantal grote schreeuwers die uit het 'Westen'van Duitsland waren gekomen...Grote kans dat diezelfde 'Westerse' boeren nu via het bauernverband druk proberen te zetten op een Nederlander die niet leeft van premie's en subsidies...

 • drikhend

  Beste W Geverink #8 Afdeling sterke verhalen komt eerst .

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.