Varkenshouderij

Nieuws 878 x bekeken 2 reacties

Denemarken wil particuliere opslag varkensvlees

Den Haag/ Brussel - Denemarken wil bij de Europese Commissie een verzoek indienen voor particuliere opslag voor varkensvlees.

Het verzoek zal volgende week tijdens de landbouwraad worden  besproken. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken verwacht dat verschillende lidstaten het verzoek zullen steunen. Nederland zal het verzoek niet actief steunen.
De Europese Commissie heeft eerdere verzoeken voor particuliere opslag van varkensvlees in verband met de Russische boycot afgewezen. Dijksma verwacht dat de Commissie dit ook deze keer het verzoek zal afwijzen. Ze steunt de Commissie hierbij. Als er toch een regeling wordt geopend, dan kan Nederland dat wel steunen gezien de lage marktprijzen.
De particuliere opslag voor mageremelkpoeder en boter wordt door de Europese Commissie verlengd. De regeling zal open blijven tot 28 februari 2015. Ook zal de openbare opslag in 2015 open blijven.

Laatste reacties

  • w v gemert

    Wat mij betreft geen particuliere opslag, loopt ons veel te veel voor de voeten bij herstel van de markt. Het Europees geld komt niet bij de producent die de grootste last van de slechte prijzen voor zijn kiezen krijgt maar bij andere partijen die altijd al een vast deel/marge nemen en dit als een extraatje zien ,zij lobbyen er ook sterk voor in Brussel daar hebben ze de middelen en ingangen voor.

  • slutter

    Goed gezien Willem !

Of registreer je om te kunnen reageren.